Zo wordt een epoxy gietvloer geplaatst

Ben je op zoek naar een nieuwe epoxy gietvloer? Dan moet je niet alleen weten welke mogelijkheden je allemaal hebt, maar ook hoe deze geplaatst wordt. Je moet je namelijk wel gaan voorbereiden op de werkzaamheden. Daarbij moet je nog een keuze gaan maken voor een professioneel bedrijf om de vloer te plaatsen. G-Vloeren is een van de bedrijven die jou altijd goed voor kan gaan bereiden. Maar hoe gaat de plaatsing precies in zijn werk en wat kun je zelf eventueel nog doen? Na het lezen van onderstaande informatie ben je overal van op de hoogte. 

Reiniging voor de epoxy gietvloer 

Een epoxy gietvloer is een vloer die in een keer op de bestaande draagvloer gegoten wordt. De epoxy wordt hierbij verspreid over het oppervlak en zal uiteindelijk een geheel gaan worden. Echter is het niet alleen een kwestie van het middel op de vloer gieten. Er gaan namelijk verschillende stappen aan vooraf. Zo moet de ondervloer eerst goed geregeld worden voordat je daadwerkelijk een nieuwe vloer kunt gaan plaatsen. Ook worden de eventuele beschadigingen hersteld en mogen de plinten niet blijven zitten. Hiermee wordt voorkomen dat er uiteindelijk oneffenheden te zien zijn in de vloer. 

Epoxyharsen voor de laatste oneffenheden 

Daarna wordt de schraaplaag voor de epoxy gietvloer geplaatst. Dit is een laag die uit verschillende epoxyharsen bestaat. Het zorgt voor een goede overgang tussen de ondergrond en de uiteindelijke vloer. Deze laag neemt ook de overgebleven oneffenheden en barsten mee. Het kan immers zijn dat er nog iets over het hoofd gezien is, wat uiteindelijk een negatief effect kan hebben op het eindresultaat. Door de harsen zal dit niet meer voor komen en merk je dat je aan het einde van de stappen een geheel vlakke vloer hebt. Alles ligt kaarsrecht op de ondergrond. 

De laatste lagen voor de vloer 

Pas als deze stap voltooid is, kan er begonnen worden aan de uiteindelijke epoxy gietvloer. De eerste gietlaag wordt aangebracht. Hier kunnen de eerste kleuren al in gebruikt worden. Er worden voor deze laag twee componenten gebruikt. Namelijk polyurethaan en epoxyhars. Daarna worden er nog twee lagen aangebracht. Dit is een transparante toplaag met daaroverheen een afwerkingslaag. De laatste laag zorgt ervoor dat jouw vloer bestand is tegen UV-straling en krassen. De uiteindelijke kleur zal hier ook pas goed tot uiting gaan komen en je kunt een keuze maken tussen een matte en glanzende uitstraling van de vloer. 

Enkele dagen tot het gebruik 

De epoxy gietvloer is dus niet zomaar gelegd. Iedere laag moet goed uitharden voordat er weer een nieuwe laag op geplaatst kan worden. Dit zorgt er ook voor dat het enkele dagen kan gaan duren voordat je de vloer daadwerkelijk kunt gebruiken. Je moet daarom altijd op tijd beginnen met het leggen van de vloer, zodat je niet met de andere werkzaamheden in de knoop komt. Een bedrijf kan jou altijd adviseren hoe lang je de ruimte niet mag betreden, zodat je hier rekening mee kunt gaan houden.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*