Sloten bijhouden

Kapotte sloten? Bel een slotenmaker!

 

Hoewel we allemaal hopen dat het ons nooit overkomt, kunnen uw sloten kapot gaan. Denk bijvoorbeeld aan het afbreken van de sleutel in het slot als u deze omdraait, inbraakschade aan uw sloten na een inbraak, of vorstschade. In dergelijke gevallen is het raadzaam om de hulp in te schakelen van een erkende loodgieter bij u in de buurt, omdat u vaak meer schade aan uw sloten aanricht als u deze zelf probeert te repareren. Het is bijvoorbeeld sterk af te raden om een slot met een schroevendraaier, pincet of haarspeld proberen te repareren. Door de complexe onderdelen waaruit het slot bestaat, kunt u al snel meer schade aanrichten dan u daarvoor had! Ook in de nacht kunt u in veel gevallen hulp verwachten, met de spoedservice van een slotenmaker in uw omgeving.

 

Vormen van schade aan sloten

 

De meest voorkomende vormen van schade aan sloten zijn het gevolg van vorst in de winter, schade na een inbraak en het afbreken van een sleutel in het slot. In al deze gevallen kan een slotenmaker u binnen een korte tijd helpen, met het repareren van uw sloten. Zo kunt u al snel weer veilig slapen en hoeft uw slot niet vervangen te worden! Bij een afgebroken sleutel kunnen we het afgebroken gedeelte bijvoorbeeld met een klein tangetje uit het slot verwijderen zonder andere onderdelen aan te tasten.

 

Bij inbraakschade is het soms niet altijd mogelijk om uw slot te repareren, bijvoorbeeld als uw deur met grof geweld is opengebroken door een inbreker. In zo’n situatie kan het noodzakelijk zijn om uw sloten te laten vervangen door een slotenmaker. Tevens kan een slotenmaker u helpen bij het beveiligen van uw woning, om de kans op een nieuwe inbraak in uw huis zo goed mogelijk te minimaliseren. Een populaire oplossing is bijvoorbeeld het plaatsen van inbraakpreventiecomponenten in uw woning.

 

Tot slot kan er sprake van vorstschade in uw woning zijn, als u er bijvoorbeeld wat vocht in uw sloten zit of als het slot niet goed gesmeerd wordt. Een slotenmaker kan uw slot ontvriezen, waardoor u deze direct weer kunt gebruiken!

 

Comments are closed.