Onderhoudtips

Onderhoudstips voor uw woning

Het goed onderhouden van uw woning is natuurlijk zeer belangrijk. Zo verhoogt u de levensduur van de woning en zal deze zelden tot nooit gebreken hebben. Bijvoorbeeld het onderhouden van elektra in uw woning is zeer belangrijk. Wanneer u dit niet doet kunnen er problemen optreden, wat erg gevaarlijk kan zijn voor de bewoners van het pand. Wij zullen u in dit artikel aan aantal handige tips geven bij het onderhouden van uw woning op het gebied van elektra.

Een stroomstoring

Wanneer u een stroomstoring ondervindt is dit natuurlijk geen pretje. U wilt dit zo snel mogelijk oplossen en dit gaat als volgt; allereerst moet u kijken in de meterkast of er een stop gesprongen is. Deze moet u dan handmatig vervangen waarna u de aardlekschakelaar zelf om kunt zetten.

Springt hierna de stop meteen weer? Dan is de groep overbelast. U moet één (of misschien meerdere) componenten uitschakelen. U kunt alle elektronische componenten uitschakelen en deze één voor één terug doen. De boosdoener kunt u zo gemakkelijk opsporen waarna u het probleem op kunt lossen door deze niet meer op dezelfde stop aan te sluiten.

Maak schoon

Het schoonmaken van uw woning is een vereiste wanneer deze is verkregen via een woningcorporatie. Wanneer er zich problemen voordoen, kan de organisatie de kosten op uw verhalen wat natuurlijk geen pretje is. Daarom is het verstandig om de woning zelf goed te onderhouden op het gebied van schoonmaken, zodat u in de toekomst geen problemen kunt verwachten op het gebied van onderhoudsvormen die u toepast op uw eigen woning.

Verwarmingsinstallatie

Een verwarmingsinstallatie bestaat uit twee delen; een gezamenlijk deel (veelal geplaatst op het dak) en een individueel gedeelte. Deze moet u zelf onderhouden. Zo moet u bijvoorbeeld zelf uw cv-ketel bijvullen, ontluchten en/of schoonmaken. Wanneer er zich hier storingen in voordoen is de huurder hier verantwoordelijk voor. Zorg er dus goed voor dat er het juiste onderhoud aan gepleegd is, zodat u geen problemen kunt krijgen in de toekomst.

Comments are closed.