Onderhoud CV-ketel

Hoe onderhoud u uw CV-ketel?

Met de winter voor de deur is een goed werkende CV-ketel geen overbodige luxe. U kunt uw ketel laten repareren door loodgieterswoerden.nl, maar u kunt er ook voor kiezen om zelf de stoute schoenen aan te trekken. Doe dit echter alleen wanneer het gaat om kleine mankementen. Bij grote problemen is het handig om er toch een vakman bij te halen.

DrukverschilEen cv-ketel geinstalleerd

Een veelvoorkomend probleem door een mankement aan de CV-ketel is een koude verwarming. Werkt de verwarming op de benedenverdieping prima, maar blijven de radiatoren boven telkens maar weer koud? In dat geval zit er te weinig waterdruk in de leiding van de ketel. Als de druk in de ketel te laag is, moet u het water bijvullen. Indien de druk te hoog is, moet u water of lucht laten ontsnappen uit de installatie.

Onderhoud

Normaal gesproken wordt uw CV-ketel ieder jaar gecontroleerd door een loodgieter. Vaak is er op de ketel een sticker te vinden met daarop de datum voor de nieuwe controle. Ook als u net een nieuw huis heeft gekocht, kunt u aan de sticker zien of het noodzakelijk is om een vakman in te schakelen om naar uw ketel te kijken. Ga bij grote problemen niet zelf aan het prutsen met de ketel, want de kans is aanzienlijk dat er dan veel meer problemen optreden.

Tijdig bellen

Moet uw ketel over een maand weer gekeurd worden, maar hangt er bijvoorbeeld een gaslucht rond uw CV-ketel? Wacht dan niet tot de maand voorbij is, maar schakel direct een expert in. Op deze manier bent u de problemen waarschijnlijk voor en vallen de kosten voor reparatie mogelijk minder hoog uit dan wanneer u nog een maand wacht met het laten repareren van uw ketel. De monteur plakt ook in dit geval weer een sticker op uw ketel, zodat hij over een maand niet nog eens terug moet komen.

Comments are closed.