CV onderhouden

Onderhouden van uw CV ketel

 

De CV ketel vormt in veel woningen een van de meest essentiƫle componenten, doordat de CV ketel zorgt voor warm water tijdens het douchen en de afwas, het verwarmen van uw woning in de koude herfst- en winterdagen, enzovoorts. Toch wordt het onderhouden van de CV ketel en boiler in veel huishoudens regelmatig voorkomen! Dit kan zorgen voor vervelende storingen in de CV ketel, doordat onderdelen beginnen te slijten of door de ophoping van veel stof in de CV ketel. Voor het onderhouden van uw CV ketel kunt u de hulp inschakelen van een erkende loodgietersbedrijf bij u in de omgeving. Een loodgietersbedrijf heeft de kennis en ervaring om uw CV ketel eens grondig na te kijken!

 

Voorkom een storing

 

Tijdens het onderhouden van uw CV ketel zal een loodgieter uw CV ketel volledig nalopen op grote hopen stof, die u van de buitenkant niet ziet zitten, en beginnende slijtage aan de onderdelen van de ketel. Mochten onderdelen dermate ernstig versleten zijn, dat ze vervangen moeten worden, dan biedt de loodgieter eveneens de uitkomst. Door de onderdelen tijdig te laten vervangen, voorkomt u dat u in de winter zonder warm water of een verwarmde woning komt te zitten. U moet er immers niet aan denken, dat u tijdens de winter zonder een kachel zit!

 

Mocht uw CV ketel niet meer te repareren blijken te zijn, dan kunt u kiezen voor de aanschaf van een combiketel. Een combiketel is logischerwijs een combinatie van een losse boiler, met een losse CV ketel. Met een combiketel hoeft u voortaan nog maar een apparaat te laten onderhouden, daarbij zijn combiketels vaak een stuk energiezuiniger. Hoewel u vooraf een relatief grote investering moet doen, kunt u hier op termijn winst mee maken door de jaarlijkse besparing op de energiekosten.

Comments are closed.