Ben je op zoek naar een nieuwe epoxy gietvloer? Dan moet je niet alleen weten welke mogelijkheden je allemaal hebt, maar ook hoe deze geplaatst wordt. Je moet je namelijk wel gaan voorbereiden op de werkzaamheden. Daarbij moet je nog een keuze gaan maken voor een professioneel bedrijf om de vloer te plaatsen. G-Vloeren is een van de bedrijven die jou altijd goed voor kan gaan bereiden. Maar hoe gaat de plaatsing precies in zijn werk en wat kun je zelf eventueel nog doen? Na het lezen van onderstaande informatie ben je overal van op de hoogte. 

Reiniging voor de epoxy gietvloer 

Een epoxy gietvloer is een vloer die in een keer op de bestaande draagvloer gegoten wordt. De epoxy wordt hierbij verspreid over het oppervlak en zal uiteindelijk een geheel gaan worden. Echter is het niet alleen een kwestie van het middel op de vloer gieten. Er gaan namelijk verschillende stappen aan vooraf. Zo moet de ondervloer eerst goed geregeld worden voordat je daadwerkelijk een nieuwe vloer kunt gaan plaatsen. Ook worden de eventuele beschadigingen hersteld en mogen de plinten niet blijven zitten. Hiermee wordt voorkomen dat er uiteindelijk oneffenheden te zien zijn in de vloer. 

Epoxyharsen voor de laatste oneffenheden 

Daarna wordt de schraaplaag voor de epoxy gietvloer geplaatst. Dit is een laag die uit verschillende epoxyharsen bestaat. Het zorgt voor een goede overgang tussen de ondergrond en de uiteindelijke vloer. Deze laag neemt ook de overgebleven oneffenheden en barsten mee. Het kan immers zijn dat er nog iets over het hoofd gezien is, wat uiteindelijk een negatief effect kan hebben op het eindresultaat. Door de harsen zal dit niet meer voor komen en merk je dat je aan het einde van de stappen een geheel vlakke vloer hebt. Alles ligt kaarsrecht op de ondergrond. 

De laatste lagen voor de vloer 

Pas als deze stap voltooid is, kan er begonnen worden aan de uiteindelijke epoxy gietvloer. De eerste gietlaag wordt aangebracht. Hier kunnen de eerste kleuren al in gebruikt worden. Er worden voor deze laag twee componenten gebruikt. Namelijk polyurethaan en epoxyhars. Daarna worden er nog twee lagen aangebracht. Dit is een transparante toplaag met daaroverheen een afwerkingslaag. De laatste laag zorgt ervoor dat jouw vloer bestand is tegen UV-straling en krassen. De uiteindelijke kleur zal hier ook pas goed tot uiting gaan komen en je kunt een keuze maken tussen een matte en glanzende uitstraling van de vloer. 

Enkele dagen tot het gebruik 

De epoxy gietvloer is dus niet zomaar gelegd. Iedere laag moet goed uitharden voordat er weer een nieuwe laag op geplaatst kan worden. Dit zorgt er ook voor dat het enkele dagen kan gaan duren voordat je de vloer daadwerkelijk kunt gebruiken. Je moet daarom altijd op tijd beginnen met het leggen van de vloer, zodat je niet met de andere werkzaamheden in de knoop komt. Een bedrijf kan jou altijd adviseren hoe lang je de ruimte niet mag betreden, zodat je hier rekening mee kunt gaan houden.

Read more

Er zijn in een keuken eigenlijk heel wat verschillende kleuren waar gebruik van kan worden gemaakt. Eén van deze kleuren is ongetwijfeld wit. Heel wat mensen hebben door de jaren heen dan ook de keuze gemaakt om hun keuken te laten realiseren in een witte kleur. Voor heel wat mensen die de keuze maken om een nieuwe woning te kopen geldt echter dat de keuken reeds over een bepaalde kleur beschikt. Ligt deze kleur niet meteen binnen jouw verwachtingen en zou je graag willen kunnen genieten van een meer lichtrijk en open karakter? In dat geval kan je keuken wit maken mogelijks een interessante keuze zijn om te overwegen. Wil je hier nu graag meer over te weten komen? Dan kan je, je even verdiepen in de hieronder terug te vinden informatie. 

Waarom een keuken wit maken? 

Een keuken wit maken of een keuken in het wit kopen brengt verschillende voordelen met zich mee. Wanneer je hiervoor kiest zal je dan ook kunnen rekenen op de onderstaande voordelen:

  1. Je keuken komt te beschikken over een lichtrijk karakter; 
  2. Een witte keuken past in elke stijl van interieur;
  3. Heel wat witte keukens zijn zeer onderhoudsvriendelijk;

Een keuken wit maken kan er eveneens voor zorgen dat je over een extra verkoop troef beschikt op het moment dat je, je huis te koop zet op de markt. Heel wat mensen zweren immers bij een witte keuken. Onderzoeken hebben aangetoond dat een keuken in een witte kleur zomaar eens de beste keuze kan zijn wanneer je, je woning op een zo vlot mogelijke manier wenst te kunnen verkopen.

Zijn er ook nadelen verbonden aan een keuken wit maken?

Wit is een fantastische kleur voor in een keuken. Heel wat mensen zweren dan ook bij het gebruik van zoveel mogelijk witte elementen in deze ruimte. Dit gezegd hebbende geldt voor een keuken wit maken dat het niet altijd even eenvoudig mogelijk is. In het bijzonder is dit eigenlijk weggelegd voor keukens waar veelvuldig gebruik in wordt gemaakt van hout. Voor dergelijke keukens geldt dat het vaak een kwestie is van het hout af te schuren en ze terug te schilderen in een andere kleur. In dit geval dus in het wit. Is de keuken echter gemaakt uit heel wat andere materialen? Dan wordt het natuurlijk meteen een behoorlijk stuk minder eenvoudig. In dat geval is het mogelijks interessant om de keuken gewoon te laten uitbreken en te vervangen door een nieuw exemplaar. 

Een keuken wit schilderen mag dan niet altijd tot de mogelijkheden behoren, toch hoeft dit niet meteen te betekenen dat je, je droomkeuken in de koelkast moet stoppen. Veel mensen vrezen toch dat ze niet over het vereiste budget zullen beschikken om een nieuwe, witte keuken aan te kunnen kopen. Gelukkig bestaan er verschillende mogelijkheden op de kosten voor een nieuwe keuken te drukken. Dit bijvoorbeeld door te kiezen voor een einde van de lijn exemplaar of door te kiezen voor het aanschaffen van een showroommodel. Zo voorkom je dat je, je keuken wit moet gaan maken en beschik je in één klap over een nieuwe keuken tegen een zeer toegankelijk prijskaartje.

Read more

Vakman met helm

Als je werk zoekt dan weet je dat je altijd bouw vacatures vindt, het is alsof geen enkele crisis invloed heeft op de bouw want in ons land wordt altijd gebouwd. Dat is nu zo en dat was tien jaar geleden zo. Wie echt graag aan het werk wil die reageert daarom op een van de vele bouwvacatures. De kans is groot dat je al volgende week aan de slag kunt.

Reageren op bouw vacatures: voor wie snel aan de slag wil

Vaak betekent reageren op bouw vacatures dat je al heel snel aan de slag kunt, bij wijze van spreken al de volgende week. Bouwvacatures zijn om meerdere reden erg interessant. Zo speelt de leeftijd een minder grote rol en heb je kans om op oudere leeftijd nog weer werk te vinden. Het salaris en de secundaire arbeidsomstandigheden zijn prima en het werk is zeer gevarieerd. Of er wel voldoende werk is en blijft is geen thema binnen de bouwwereld. Want werk in de bouw is er gewoon altijd. Wie de verschillende bouwvacatures tot zich neemt die ontdekt overigens dat er binnen de bouwwereld uiteenlopende vacatures beschikbaar zijn. Van beginnende metselaars tot een vacature in het management.

Heerlijk in de buitenlucht en altijd omringd door andere mensen

Reageren op bouw vacatures en de kans is dus groot dat je (zonder diploma) al snel aan de slag kunt. Je doet dan werk om trots op te zijn, zoals de mensen voor wie je bouwt blij zijn met je komst. Je bouwt steeds snel toe naar een eindresultaat en dat maakt het werk gewoon uitdagender. De enige druk die er is, is de deadline. Voor het overige geniet je in de bouw een redelijke mate van vrijheid. Aantrekkelijk van reageren op bouw vacatures is dat je steeds of in elk geval vrijwel altijd in de buitenlucht werkt. Daarom zie je die mensen in de grote kantoorpanden ook altijd zo jaloers naar buiten kijken. Je werkt bovendien altijd samen met andere mensen. Zijn het een keer niet je eigen collega’s dan zijn het wel mensen van een ander bouwbedrijf. Over collega’s gesproken, van hen leer je het vak in de praktijk. Vandaar dat diploma’s en opleidingen ook minder relevant zijn in de bouwwereld.

Kans op werk en een vast contract is erg groot

Het werk in de bouw is zeer afwisselend. Zo werk je aan wat kleinere projecten en zo ben je bezig een indrukwekkend pand te bouwen. Mensen die van afwisseling houden doen er altijd verstandig aan te reageren op bouw vacatures. Op de bouw is geen dag hetzelfde of saai en je krijgt een prima salaris aan het einde van de maand, ook de secundaire voorwaarden zijn prima. Bovendien geniet je als het vriest van vorstverlet, Dan kun je dus gewoon lekker in bed blijven liggen. Reageren op bouw vacatures lijkt wel een garantie op een baan en vaak zelfs een vast contract. Werken in de bouw is een kans op een mooie toekomst want ook in de bouwwereld kun je prima aan je carrière werken.

Read more

Bent u op zoek naar een rolluik maar weet u niet met welke bediening mogelijkheid u dit wilt? Een rolluik is namelijk op meerdere manieren te bedienen. Maar welke bediening past nu eigenlijk het best bij u? Om u een overzicht te geven van de soorten bedieningen geven wij u de 5 top bedieningsmogelijkheden met een rolluik. Van een elektrische bediening tot handmatige. Het is allemaal mogelijk bij uw rolluik. Door middel van dit artikel kunt erachter komen welke manier van besturen het beste past bij uw rolluik.

Welke soorten bedieningen zijn er?

Bij een rolluik zijn er 2 soorten bedieningen. De handmatige en de elektrische. Maar binnen deze 2 manieren zijn er verschillende mogelijkheden. Zo heb je bijvoorbeeld een rolluik met afstandsbediening of zit er een schakelaar aan de zijkant van uw rolluik. De manier van bedienen heeft invloed op de prijs. Een elektrische bediening is duurder dan handmatig omdat er meer rolluik onderdelen nodig zijn. Bij een elektrisch rolluik beschikt het rolluik over een motor. Om een overzicht te geven zetten we hieronder de 5 top bediening mogelijkheden:

  • Handmatige bediening. Deze wordt altijd bij een rolluik geleverd.
  • Elektrische bediening met een afstandsbediening
  • Elektrische bediening door middel van alarmsysteem
  • Centrale bediening (elektrisch)
  • Vingerafdruk bediening

Een handmatige bediening zit standaard bij een rolluik. Wanneer u een elektrische bediening heeft en dit krijgt een storing is het door middel van een handmatige bediening mogelijk om het rolluik te sluiten of openen. Een bekende bediening mogelijkheid is die met een afstandsbediening. Deze is draadloos en via de afstandsbediening kunt u het rolluik openen en sluiten. Wat er tegenwoordig ook vaker voorkomt is dat de besturing van het rolluik gekoppeld is aan het alarmsysteem. Wanneer het alarm wordt aangezet zullen de rolluiken automatisch sluiten. Als u het weer uit zet gaan ze open. Het is ook mogelijk om een centrale bediening aan te laten brengen. Als u meerdere rolluiken heeft kunnen deze met 1 schakelaar bediend worden. Met een vingerafdruk bediening kunt van een afstand een rolluik bedienen. De verschillende bedieningsmogelijkheden kunt ook met elkaar combineren. Wanneer u kiest voor een elektrisch rolluik is het belangrijk om voor uzelf uit te zoeken welke manier van bedienen het beste bij u past.

Waarom een rolluik?

Wanneer u beschikt over een rolluik is de kans groot dat ongewenste bezoekers in uw huis zullen komen. Rolluiken sluiten de ramen namelijk goed af en weerhouden inbrekers. Het rolluik is vaak van aluminium en voorkomt daarom dat ze via de ramen naar binnen kunnen. Naast veiligheid is een rolluik energiebesparend. Het zorgt voor een betere isolatie, is zonwerend en het dempt geluid. Doordat een rolluik zorgt voor een betere isolatie bespaart u op energiekosten. Als u in de koude maanden de rolluiken sluit zorgen deze ervoor dat warmte beter in huis blijft. Hierdoor hoeft u minder warmte te stoken. Dit bespaart energie en de uw kosten zullen lager zijn. Uw privacy zal ook beter gewaarborgd worden, een rolluik sluit namelijk volledig.

Read more

Veilig kunststof lassen

Lassen is een klus die uitstekend zelf uitgevoerd kan worden, echter is het wel belangrijk om enig verstand van zaken te hebben voordat er te werk gegaan wordt. Het kan namelijk niet heel veilig zijn om zonder kennis van het apparaat of materialen te werk te gaan.

Een product wat erg veilig is en uitstekend is om kunststof mee te lassen is het kunststof lasapparaat. Het kopen van zo’n product kan heel gemakkelijk online. Het kunststof lassen maakt gebruik eigenlijk van een soort föhn wat ook wel een welding pen genoemd wordt. Dit apparaat is uitermate geschikt voor relatief kleine lassen.

Kunststof lasapparaat kopen

Wanneer je te werk gaat met zo’n apparaat zijn er twee manieren die toegepast kunnen worden. Dit is afhankelijk van de soort las. Zo zijn relatief kleine lassen meer geschikt om gebruik te maken van het föhn gedeelte. Dit werkt door twee kunststof delen tot de juiste temperatuur te verhitten en zodoende samen te laten smelten. Dit principe wordt ook wel ‘hechten’ genoemd en onder een lichte druk worden twee kunststof delen gehecht en dan zonder een toevoeging van een eventuele lasdraad.

Voor de stevigere lassen wordt er gebruik gemaakt van een mondstuk, waardoor een lasdraad gebruikt kan worden. Belangrijk is dat de lasdraad van hetzelfde materiaal is als het materiaal wat gelast moet worden. Er komt best wat bij kijken op het gebied van kunststof lassen in de zin van welke materialen geschikt zijn en hoe er te werk gegaan moet worden per materiaal.

Een kunststof lasapparaat kopen is zeker een aanwinst, omdat het eigenlijk gewoon gemakkelijk werkt, veilig is en een sterke las kan produceren. Wanneer je niet precies weet waar je naar op zoek bent of welk apparaat het meest geschikt zou zijn, dan kan je natuurlijk contact opnemen om zodoende meer informatie en advies te krijgen op je persoonlijke wensen. Een kunststof lasapparaat kopen en eventuele mondstukken. Zo ben je verzekerd van de juiste aankoop en kan je zelf snel aan de slag met het maken van duurzame lassen.

Process heating tijdens het lassen

Tijdens het lassen kan je ook gebruik maken van hetelucht tot een 670°C en hoger. Tijdens het lassen kan het proces waarbij hete lucht wordt gebruikt boven de 670 Celsius en hoger, makkelijk en eenvoudig industriële processen technieken toegepast worden. Ontdek zelf ook meer over process heating!

Read more

Last had ik een discussie met een vriend van mij. Ik heb sinds anderhalf jaar een IMAC APPLE en hij heeft een desktop en monitor van het merk Acer. Dit is ook een goed merk. Maar hij heeft er altijd commentaar op het was last gewoon zo erg dat ik hem uit heb moeten leggen waarom ik nu voor een IMAC APPLE heb gekozen en niet voor een desktop met monitor ongeacht het merk. Het scheelde volgens hem behoorlijk wat geld. En dat kan ook kloppen want ik heb mij zelf daar niet echt in verdiept omdat het voor mij duidelijk was voor wat voor soort computer ik zou gaan namelijk de IMAC. Ik had hem dus uitgelegd en laten zien waarom ik deze keuze had gemaakt. Ik liet hem eerst zien hoe weinig plaats de totale computer in beslag neemt. Je kan de IMAC overal neerzetten omdat het zo’n strakke uitstraling heeft.

Meestal zet je je computer en monitor niet inzicht dit doe je bij de IMAC juist wel. Je wilt deze mooie computer graag showen. Het heeft niet talloze kabels bijvoorbeeld. Alleen een kabel voor de voeding, dus om stroom te krijgen. Je hebt geen kabel lopen tussen het scherm en monitor. Of een aansluiten om internetverbinding te krijgen. Dit is namelijk wifi. De muis en toetsenbord zijn draadloos, dus ook geen kabels nodig. Je luidsprekers zitten ingebouwd in het scherm dus geen enkele kabel heb je daarvoor nodig. Omdat je zo weinig kabels nodig hebt, ziet het er ook niet als een chaos uit. Het straalt rust uit precies zoals ik het graag zou willen. En dan het geluid dat een computer ooit maakt. Daar heb je bij de IMAC totaal geen last van. Het is net zo stil in huis als anders. De IMAC is ook nog eens best energiezuinig. Sommige mensen hechten daar niet zo veel waarde aan, maar ik wel. Het bespaart je op jaar basis behoorlijk wat, en het is ook nog eens een stuk beter voor het milieu. En het programma MAC OS X is heel veilig. Je krijgt er geen virus op. Precies wat je niet wil dat je krijgt.

http://www.imac-kopen.com

Read more

Ik en mijn vrouw hadden afgesproken met vrienden van ons. Ze wonen niet meer bij ons in de buurt maar ergens in Utrecht. Dat is een eindje rijden maar dat hebben wij er heel graag voor over. Wij wilden graag weer eens een keer wat anders doen dan naar de stad gaan. Vorige keer hadden we ook iets anders gedaan namelijk een rondvaart gemaakt in een boot in de grachten van Utrecht dit was heel leuk om te doen. Dit keer hadden wij besloten om naar de dierentuin te gaan namelijk de dierentuin in arnhem. Dit heet het burgers Zoo. Het was een hele mooie dierentuin, een van de mooiste dierentuin waar ik, mij vrouw en vrienden zijn geweest.

Onze vrouwen waren gezellig met elkaar aan het buurten en naar de vissen aan het kijken terwijl ik met mij vriend over muziek hadden. Dat is echt zijn passie. Hij moet overal en altijd muziek bij zich hebben. Ik vertelde aan hem dat onze oude stereo installatie kapot was gegaan en dat ik graag een nieuwe wilden. Want wij vinden het op zijn tijd ook leuk om naar muziek te luisteren. Maar ik wilde er niet al te veel geld aan uitgegeven. Die maat van mij heeft een draadloze speakerset van zo rond de 1200 euro. Dat vinden wij te veel. Wij hebben een jaar geleden ook een kindje gekregen dus kunnen wij dat bedrag daar ook niet aan uitgegeven. Maar ik heb aan hem raad gevraagd en hij vertelde mij wat ik het beste kon kopen. Namelijk een draadloze wifi muziekinstallatie van Sonos. Dit heeft als voordeel dat ik mijn oude speakers kan aansluiten dit is geen enkel probleem. En de andere speakers kan ik dan overal in huis neerzetten waar wij het graag willen. Het is ook makkelijk te bedienen met een app of een software op de tablet. En ik hoef mij audibron niet in de buurt van mij draadloze muziekinstallatie te houden wat wel bij een draadloze bluetooht muziekinstallatie moet. Met deze informatie heb ik een keuze gemaakt en zijn wij er heel blij mee.

Read more

Hoe onderhoud u uw CV-ketel?

Met de winter voor de deur is een goed werkende CV-ketel geen overbodige luxe. U kunt uw ketel laten repareren door loodgieterswoerden.nl, maar u kunt er ook voor kiezen om zelf de stoute schoenen aan te trekken. Doe dit echter alleen wanneer het gaat om kleine mankementen. Bij grote problemen is het handig om er toch een vakman bij te halen.

DrukverschilEen cv-ketel geinstalleerd

Een veelvoorkomend probleem door een mankement aan de CV-ketel is een koude verwarming. Werkt de verwarming op de benedenverdieping prima, maar blijven de radiatoren boven telkens maar weer koud? In dat geval zit er te weinig waterdruk in de leiding van de ketel. Als de druk in de ketel te laag is, moet u het water bijvullen. Indien de druk te hoog is, moet u water of lucht laten ontsnappen uit de installatie.

Onderhoud

Normaal gesproken wordt uw CV-ketel ieder jaar gecontroleerd door een loodgieter. Vaak is er op de ketel een sticker te vinden met daarop de datum voor de nieuwe controle. Ook als u net een nieuw huis heeft gekocht, kunt u aan de sticker zien of het noodzakelijk is om een vakman in te schakelen om naar uw ketel te kijken. Ga bij grote problemen niet zelf aan het prutsen met de ketel, want de kans is aanzienlijk dat er dan veel meer problemen optreden.

Tijdig bellen

Moet uw ketel over een maand weer gekeurd worden, maar hangt er bijvoorbeeld een gaslucht rond uw CV-ketel? Wacht dan niet tot de maand voorbij is, maar schakel direct een expert in. Op deze manier bent u de problemen waarschijnlijk voor en vallen de kosten voor reparatie mogelijk minder hoog uit dan wanneer u nog een maand wacht met het laten repareren van uw ketel. De monteur plakt ook in dit geval weer een sticker op uw ketel, zodat hij over een maand niet nog eens terug moet komen.

Read more