Beveiligingscomponenten

Beveiligingscomponenten installeren voor meer veiligheid

 

In Nederland vinden er jaarlijks enkele honderden inbraken plaats in woningen, bedrijfspanden en openbare gebouwen. Bij inbraken worden niet alleen tal van waardevolle en dierbare voorwerpen meegenomen, ook kunnen er tijdens een inbraak gevaarlijke situaties ontstaan. Dit komt door de trend onder inbrekers, om steeds vaker en steeds meer geweld te gebruiken tegen de eigenaren van een pand. Voorkom een inbraak en bijbehorende gevaarlijke situaties in uw woning, door de hulp in te schakelen van een slotenmaker. Een slotenmaker kan uw woning voorzien van beveiligingscomponenten, waarmee u inbrekers voor en tijdens de inbraak af kunt schrikken. Wij spraken voor dit artikel met een slotenmaker uit Arnhem, die ons meer vertelde over de mogelijkheden die er tegenwoordig zijn.

 

Verschillende vormen van beveiliging

 

Een goede beveiliging van uw woning begint logischerwijs met de juiste sloten in uw deuren en ramen. Kies bijvoorbeeld altijd voor cilindersloten in uw deuren, het liefst zelfs cilindersloten met drie contactpunten in de deurpost. Voor ramen kunt u gebruik maken van zogenaamde bijzetsloten, die voorkomen als insteek- en oplegsloten. Goede sloten kunt u aanvullen met beveiligingscomponenten zoals bewegingssensoren, elektronische camera’s of magneetcontacten.

 

Beveiligingscomponenten zijn los verkrijgbaar in veel hobby- en bouwwinkels, maar kunt u ook via een slotenmaker bij u in de buurt aanschaffen. Het voordeel van het kopen van beveiligingscomponenten bij een slotenmaker, is dat u ervan verzekerd bent dat de componenten zijn voorzien van het PKVW-keurmerk. Dit keurmerk is een initiatief van de Nederlandse politie en geeft aan, dat de beveiligingscomponenten veilig en naar behoren functioneren.

 

Welke vorm van beveiliging het beste past bij uw situatie, hangt van verschillende aspecten af. Wilt u bijvoorbeeld een opvallende inbraakbeveiliging zoals een camera of bewegingssensor in uw kamers, of krijgt een minder opvallend model (magneetcontacten) uw voorkeur? Daarbij is het de vraag of u mee wilt kunnen kijken (elektronische IP-camera) in uw woning, of dat dit geen vereiste is.

 

 

 

 

 

Comments are closed.